ទឹកស៊ុប​ក្បាល​បង្គា -B
Back Home
B
Monks
Home
5

Contact

  • Monks
  • Tholun23@gmail.com
  • +855015897766

Loading...

Loading...

ទឹកស៊ុប​ក្បាល​បង្គា



៙ គ្រឿងផ្សំ ៖

១- ក្បាលបង្គា ( Prawn head ) : 1 គីឡូក្រាម

២- ខ្ទឹមខ្យល់ ( Leek ) : 200 ក្រាម

៣- ឃិនឆាយ ( Celery ) : 200 ក្រាម

៤- ការ៉ុត ( Carrot ) : 1-2 មើម

៥- ខ្ទឹមបារាំង ( Onion ) : 1 មើម

៦- ខ្ទឹមស ( Clove garlic ) : 5 កម្ពឹស

៧- ស្រាស ( White wine ) : 2 ស្លាបព្រាបាយ

៨- ម្រេចខ្មៅ ( Black pepper ) : 2 គ្រាប់

៩- ស្លឹកបេលីវ ( Bay leave ) : 3 សន្លឹក (ប្រើដូចស្លឹកក្រូចសើច)

១០- ទឹកប៉េបប៉ោះខាប់ ( Tomato paste ) : 300 ក្រាម

១១- ទឹក ( Water ) : 2 លីត្រ

៙ វិធីធ្វើ ៖

១- ក្បាលបង្គាលាងទឹកអោយស្អាតទុកមួយអន្លើ ។

២- ចាក់ប្រេងលីង ខ្ទឹមខ្យល់, ឃិនឆាយ, ការ៉ុត, ខ្ទឹមបារាំង, ខ្ទឹមស លីងអោយឈ្ងុយរហូតឡើងពណ៌ត្នោត រួចដាក់ក្បាលបង្គាចូល ចាក់ស្រាស ទឹកប៉េងប៉ោះខាប់ ច្របល់ឬកូរអោយសព្វ រួចហើយចាក់ទឹកចូល ដាក់ស្លឹកបេលីវ និង គ្រាប់ម្រេចខ្មៅ ចំអិនរយៈពេល 30-45 នាទី ជាការស្រេច ។

៣- ច្រោះយកទឹកស៊ុបទុកប្រើ ចំណែកកាក ចោលកុំស្ដាយ ( ស៊ុបនេះ ប្រើជាមួយគ្រឿងសមុទ្រទាំងអស់ ) ។


Like

1 comment:

Older Post:

Newer Post: