ទឹកស៊ុបក្បាលបង្គា Tuesday, April 20, 2021
៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ក្បាលបង្គា ( Prawn head ) : 1 គីឡូក្រាម
២- ខ្ទឹមខ្យល់ ( Leek ) : 200 ក្រាម
៣- ឃិនឆាយ ( Celery ) : 200 ក្រាម
៤- ការ៉ុត ( Carrot ) : 1-2 មើម
៥- ខ្ទឹមបារាំង ( Onion ) : 1 មើម
៦- ខ្ទឹមស ( Clove garlic ) : 5 កម្ពឹស
៧- ស្រាស ( White wine ) : 2 ស្លាបព្រាបាយ
៨- ម្រេចខ្មៅ ( Black pepper ) : 2 គ្រាប់
៩- ស្លឹកបេលីវ ( Bay leave ) : 3 សន្លឹក (ប្រើដូចស្លឹកក្រូចសើច)
១០- ទឹកប៉េបប៉ោះខាប់ ( Tomato paste ) : 300 ក្រាម
១១- ទឹក ( Water ) : 2 លីត្រ
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- ក្បាលបង្គាលាងទឹកអោយស្អាតទុកមួយអន្លើ ។
២- ចាក់ប្រេងលីង ខ្ទឹមខ្យល់, ឃិនឆាយ, ការ៉ុត, ខ្ទឹមបារាំង, ខ្ទឹមស លីងអោយឈ្ងុយរហូតឡើងពណ៌ត្នោត រួចដាក់ក្បាលបង្គាចូល ចាក់ស្រាស ទឹកប៉េងប៉ោះខាប់ ច្របល់ឬកូរអោយសព្វ រួចហើយចាក់ទឹកចូល ដាក់ស្លឹកបេលីវ និង គ្រាប់ម្រេចខ្មៅ ចំអិនរយៈពេល 30-45 នាទី ជាការស្រេច ។
៣- ច្រោះយកទឹកស៊ុបទុកប្រើ ចំណែកកាក ចោលកុំស្ដាយ ( ស៊ុបនេះ ប្រើជាមួយគ្រឿងសមុទ្រទាំងអស់ ) ។